Shri Hanuman Chalisa In Hindi – श्री हनुमान चालीसा

Shri Hanuman Chalisa In Hindi – In Hindu religion, हनुमान एक हिंदू देवता और भगवान राम के एक दिव्य वानर (बंदर) साथी हैं।. इस पोस्ट में हम श्री हनुमान चालीसा (Shri Hanuman Chalisa) हिंदी में शेयर कर रहे है। इसका जाप करके आदिक से आदिक लोग लाभ उठा सके। Providing Shri Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi and English. Benefits of Hanuman Chalisa. Read and Share Shri Hanuman Chalisa In Hindi.

श्री हनुमान चालीसा हनुमान की स्तुति में एक हिंदू भक्ति भजन है। इसे तुलसीदास ने अवधी भाषा में लिखा था। हनुमान चालीसा का पाठ करने से हनुमान जी की विशेष कृपा प्राप्त होती है। हनुमान जी इस कलयुग में जागृत देव हैं। जिस व्यक्ति पर हनुमान जी की कृपा हो जाती है उसको किसी भी तरह की परेशानियों का सामना नहीं करना पड़ता है। रोजाना हनुमान चालीसा का पाठ करने से सभी तरह की मनोकामनाएं पूरी हो जाती हैं।

Shri Hanuman Chalisa In Hindi

श्री हनुमान चालीसा

।। जय श्रीराम ।।
।। श्री हनुमान चालीसा ।।

|| दोहा।।
श्री गुरु चरन सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनउँ रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि।।
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन कुमार।
बल बुद्धि विद्या देहु मोहि हरहु कलेस बिकार।।

|| चौपाई ||
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर, जय कपीस तिहुं लोक उजागर।
रामदूत अतुलित बल धामा अंजनिपुत्र पवनसुत नामा |
महाबीर बिक्रम बजरंगी, कुमति निवार सुमति के संगी।
कंचन बरन बिराज सुबेसा, कानन कुण्डल कुंचित केसा |

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजे, कांधे मूंज जनेऊ साजे ।
संकर सुवन केसरीनंदन, तेज प्रताप महा जग बंदन।
विद्यावान गुनी अति चातुर राम काज करिबे को आतुरा
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया, राम लखन सीता मन बसिया

सूक्ष्म रूप धरि सियहि दिखावा, विकट रूपधरि लंक जरावा |
भीम रूप धरि असुर संहारे, रामचंद्र जी के काज संवारे।
लाय सजीवन लखन जियाये श्री रघुबीर हरषि उर लाये।
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई, तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।

सहस बदन तुम्हारो जस गावें, अस कहि श्रीपति कंठ लगावें।
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा नारद सारद सहित अहीसा |
जम कुबेर दिगपाल जहां ते, कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते।
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा, राम मिलाय राजपद दीन्हा।

तुम्हारो मंत्र विभीषन माना, लंकेश्वर भए सब जग जाना।
जुग सहस्त्र जोजन पर भानु लील्यो ताहि मधुर फल जानू।
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं, जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं ।
दुर्गम काज जगत के जेते, सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।

राम दुआरे तुम रखवारे, होत न आज्ञा बिनु पैसारे।
सब सुख लहे तुम्हारी सरना, तुम रक्षक काहू को डरना।
आपन तेज सम्हारो आपे तीनों लोक हाँक ते कांपै।
भूत पिसाच निकट नहिं आवै, महाबीर जब नाम सुनावै।

नासै रोग हरे सब पीरा, जपत निरंतर हनुमत बीरा।
संकट तें हनुमान छुड़ावे, मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।
सब पर राम तपस्वी राजा, तिन के काज सकल तुम साजा।
और मनोरथ जो कोई लावे, सोइ अमित जीवन फल पावे।

चारों जुग परताप तुम्हारा, है प्रसिद्ध जगत उजियारा।
साधु संत के तुम रखवारे, असुर निकंदन राम दुलारे।
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता, अस बर दीन्ह जानकी माता।
राम रसायन तुम्हरे पासा, सदा रहो रघुपति के दासा।

तुम्हरे भजन राम को पावे, जनम जनम के दुःख बिसरावे।
अंतकाल रघुबर पुर जाई जहां जन्म हरि भक्त कहाई ।
और देवता चित्त न धरई, हनुमत सेई सर्व सुख करई।
संकट कटे मिटे सब पीरा जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।

जे जे जे हनुमान गोसाई कृपा करहु गुरुदेव की नाई।
जो सत बार पाठ कर कोई, छूटहि बंदि महासुख होई।
जो यह पढ़े हनुमान चालीसा, होय सिद्धि साखी गौरीसा।
तुलसीदास सदा हरि चेरा, कीजै नाथ हृदय मंह डेरा ||

दोहा।।
पवनतनय संकट हरन मंगल मूरति रूप। राम लखन सीता
सहित हृदय बसहु सुर भूप ।। सियावर रामचन्द्र की जय। |


Shri Hanuman Chalisa In English

|| Jai Shri Ram ||
|| Shri Hanuman Chalisa ||

Doha
Shri guru charan saroj raj, nij man mukur sudhar।
Varanau raghuvar vimal yash, jo dayak phal char॥
Budhiheen tanu janike, sumirau pavan-kumar।
Bal budhi vidya dehu mohi, harahu kales vikaar॥

Chaupaii
Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar
Ram doot atulit bal dhama
Anjani putra Pavan sut nama

Mahabir vikram Bajrangi
Kumati nivar sumati Ke sangi
Kanchan varan viraj subesa
Kanan Kundal Kunchit Kesha

Hath Vajra Aur Dhwaja Viraje
Kaandhe moonj janeu saaje
Sankar suvan kesri Nandan
Tej prataap maha jag vandan

Vidyavaan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur
Prabhu charitra sunibe ko rasiya
Ram Lakhan Sita man Basiya

Sukshma roop dhari Siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jalava
Bhim roop dhari asur sanhare
Ramachandra ke kaj sanvare

Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye
Shri Raghuvir Harashi ur laye
Raghupati Kinhi bahut badai
Tum mama priya Bharat-hi-sam bhai

Sahas badan tumharo yash gaave
As kahi Shripati kanth lagaave
Sankadhik Brahmaadi Muneesa
Narad Sarad sahit Aheesa

Yam Kuber Dikpaal Jahan te
Kavi kovid kahi sake kahan te
Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha

Tumhro mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar Bhaye Sab jag jana
Yug sahasra yojan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu

Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee
Durgam kaj jagat ke jete
Sugam anugraha tumhre tete

Ram duwaare tum rakhvare
Hot na agya binu paisare
Sab sukh lahai tumhari sarna
Tum rakshak kahu ko darna

Aapan tej samharo aapai
Teenon lok hank te kanpai
Bhoot pisaach Nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunavai

Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumat beera
Sankat se Hanuman chhudavai
Man Kram Vachan dhyan jo lavai

Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja
Aur manorath jo koi lavai
Soi amit jeevan phal pavai

Charon jug partap tumhara
Hai parsiddh jagat ujiyara
Sadhu Sant ke tum Rakhware
Asur nikandan Ram dulare

Ashta siddhi nav nidhi ke data
As var deen Janki mata
Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa

Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam janam ke dukh bisraavai
Antkaal Raghuvar pur jayee
Jahan janam Hari Bhakt Kahayee

Aur Devta Chitt na dharahin
Hanumat sei sarv sukh karahin
Sankat kate mite sab peera
Jo sumirai Hanumat Balbeera

Jai Jai Jai Hanuman Gosain
Kripa Karahun Gurudev ki nayin
Jo shat bar path kare koi
Chhutahin bandi maha sukh hoi

Jo yeh padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi saakhi Gaureesa
Tulsidas sada hari chera
Keejai Nath Hriday mahn dera

Doha
Pavan Tanay Sankat Harana Mangala Murati Roop
Ram Lakhan Sita Sahita Hriday Basahu Soor Bhoop

Shri Shani Chalisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *